Szolgáltatások

Fogak megtartása, helyreállítása (konzerváló fogászat)

Az eredeti fogak megtartására törekszünk, mert a legjobb fog a saját fog. Kizárólag jó minőségű, esztétikus anyagokat használunk: Esztétikus töméseket vagy esztétikus onlay-eket (betéteket) készítünk a szuvas- vagy régi amalgámmal tömött fogak helyreállítására. A gyulladt, elhalt fogakat gyökérkezeléssel, fogfelépítéssel tesszük rendbe. Minden esetben teljes körű fog- és szájnyálkahártya vizsgálatot végzünk, megbeszéljük a problémás fogakat, és azok helyreállítási lehetőségeit. Szükség esetén góckutatást végzünk.

Fogpótlások készítése

A hiányzó vagy nagyon sérült fogakat koronák, hidak, kivehető fogpótlások, kombinált fogpótlások, betétek, implantátumos fogművek készítésével tudjuk pótolni, helyreállítani. Ezeket a bonyolult lehetőségeket részletesen megmutatjuk a tervezéskor. Kizárólag biokompatibilis (a szervezet számára legmegfelelőbb) anyagokat használunk, fémmentes anyagokkal (cirkon) is dolgozunk a hagyományos anyagok mellett. Modern fogtechnikai háttérrel rendelkezünk. Fogtechnikusaink nagy gondot fordítanak a leginkább természetesnek ható fogpótlás elkészítésére. Az elkészült fogpótlásokat rendszeresen ellenőrizzük, munkánkra garanciát vállalunk.

Járomident - szájhigiénia

Szájhigiéniai kezelések

A fogak és fogpótlások hosszú távú sikerének titka a jó szájhigiéné, a száj- és a fogak tartósan tiszta állapota. A siker mellett ez egy fantasztikusan kellemes érzés is, amit a kezelés után Ön közvetlenül megtapasztalhat. Nagy hangsúlyt fektetünk a szájhigiénés oktatásra, módszerek megtanítására. Gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt nagy sikereket értünk el ebben a tekintetben. A fogkőlevételt minden fog minden felületén elvégezzük, a nem látható helyeken is. Ezt felszíni érzéstelenítésben tesszük. Ezután lepolírozzuk a fogakat és megmutatjuk a helyes fogmosási-, fogköztisztítási technikákat. Ha nincs megelégedve a fogszínével fogfehérítést ajánlunk. Fogékszert is ragaszthatunk a csillogó, boldog mosoly érdekében.

Parodontológia (fogágybetegségek-, mozgó fogak kezelése)

A parodontológia a fogászat különleges ága. A nagyon gyakran emlegetett „fogínysorvadás”, fogágybetegségek, fogínyvérzés, mozgós fogak kezelése tartozik ebbe a kezelési csoportba. Konzervatív- (zárt kürett) és műtéti kezelésre (nyitott kürett) is lehetőség van. Ezek a kifejezések a fogak körül kialakult tasakok és szabaddá vált foggyökér felszínek megtisztítását jelentik. A kezelt, mozgó fogakat sínezzük. Így hosszú ideig megmaradhatnak az eredeti fogak. Szükség esetén ínykorrekciós műtéteket végzünk.

Szájsebészet

Betört foggyökerek-, gócos fogak-, bölcsességfogak eltávolítása, cisztaműtétek, foggyökerek részleges eltávolítása tartozik ebbe a csoportba. Szájsebészeti műtéteinket kíméletesen, megfelelő érzéstelenítésben, magas szintű higiéniai feltételek mellett végezzük. Itt is nagy gondot fordítunk a megfelelő tájékoztatásra, utánkövetésre.

Implantáció

A hiányzó fogakat alapos vizsgálat és CT elemzés után Alpha Bio magas minőségű implantátumokkal tudjuk pótolni. Minden esetben részletesen megmutatjuk az implantációs fogpótlás menetét. Ezt a legmodernebb lehetőséget mindenképpen érdemes megismerni, ha fogpótlásra van szüksége.

Fogszabályozás

Fogszabályozás

A fogszabályozó kezelés során az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a páciens elégedett legyen a végső eredménnyel és széles mosollyal léphessen ki a rendelőből. Ezzel egyidőben szakorvosunk stabil érintkezést alakít ki a két fogsor között, biztosítja a fogak és a fogágy egészségét, a rágófunkció épségét, az állkapocs ízület megfelelő pozícióját, valamint a kívánt végeredmény hosszútávú stabilitását. Mindez egy hosszabb, több hónapot felölelő kezelés során történik, melynek alapja a páciens és a fogorvos közötti hatékony együttműködés. A megfelelő szájhigiénia fenntartása, a fogszabályozó készülék gondos ápolása mind hozzájárulnak a fogszabályozás kezelésének sikeréhez. Megvalósítjuk az ideális mosolyt!

Gyermekfogászat

Rendelőnkben szívesen látjuk a különböző korosztályú gyermekeket. A legkisebbek ismerkedhetnek a fogorvosi rendelővel. A nagyobbaknak vizsgálat, tanácsadás, tejfogak tömése, barázdazárás alapozhatja meg a hosszan tartó jó fogakat. A fogászattól való félelem kialakulását nálunk sikerül megelőzni. Szükség esetén a maradó fogak tömését, gyökérkezelését végezzük. Javaslatot tudunk tenni fogszabályozási kérdésekben.

Kismama fogászat

A várandósság alatt különösen fontos a fogászati szűrővizsgálat. Tanácsadást, szájhigiénés oktatást végzünk a teljes körű szájhigiéniai kezelés részeként. Instrukciókat adunk a babafogak ápolásához.